Skanderborg Fælled
Entrepriseform: Fagentreprise for KPC Herning A/S
Entreprisesum: 19 mio. kr.
Kvm: 18.000
Bygherre: Skanderborg Kommune
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects A/S
Ingeniør: Bascon A/S

Skanderborg Fælled

Skanderborg Fælled er et unikt byggeri i Danmark, hvor huset under ét tag samler multiarena, rådhus og politistation.

Bygningen der er bygget efter 2020-energistandarden, er den første offentlige bygning - og den anden i det hele taget - med den højeste opnåelige certificering - Platin - i den anerkendte DGNB-standard for bæredygtighed. Bygningen scorer højt på samtlige parametre og får bl.a. topkarakter i kategorien "kvalitet for pengene".

Anlægget fremstår som en samling af flere bygninger, opdelt i 4 zoner: ankomst, mødecenter, idrætsfaciliteter og administrationscenter til 700 arbejdspladser. Alle funktioner sammenbindes af ankomstområdet, som strækker sig tværs gennem anlægget. Fra ankomstområdet er der direkte kig til både byrådssal og multiarena, hvilket skal give en oplevelse af en bygning, som er uformel og i øjenhøjde med borgeren.

Skanderborg Fælled bygningens funktioner er åbne og tilgængelige, og potentialet i det omkringliggende landskab udnyttes optimalt, bl.a. kan dobbelthallen åbnes op, så events kan foregå både inde og ude. Idrætsfaciliteterne består af dobbelthal, som kan inddeles i 2 håndboldbaner med plads til omkring 1.700 siddende tilskurere.

I bygningsdesignet arbejdes der med flere bæredygtige tiltag, som optimalt udnyttes af dagslys, naturlig ventilation og en effektiv klimaskærm. Grønne planter benyttes på udvalgte facader som solafskærmning, mens indendørs plantevægge øger biodiversiteten og bidrager til et godt indeklima i bygningen.

Torntoft & Mortensen har udført tømrer- og snedkerentreprisen, i et yderst godt og konstruktivt samarbejde med de øvrige fagentreprenører og KPC Herning A/S

Kontaktperson, KPC: Per Falstie, pfa@kpc.dk, tlf.: 2946 5160