Retten i Horsens
Entrepriseform: Hovedentreprise
Entreprisesum: Kr. 25 mio.
Kvm: 4500 m2 (Byretten)
Bygherre: Svanen Development A/S
Arkitekt: Rumarkitekter A/S
Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S

Retten i Horsens

For Svanen Development A/S, har vi i hovedentreprise, udført en gennemgribende renovering af 4500 m² industribygning i fire etager. Førhen blev der produceret cykler, fjernsyn og industrigas i bygningen.

Nu er bygningen omdannet til en topmoderne retsbygning med otte retssale med podier, aluminiumsfacader, et stort atrium og altangange. De øvrige arealer indeholder kontorer og servicelokaler.

Udvendigt fremtræder bygningen med nye vinduer i træ/aluminium fra Thema Vinduer A/S. Disse er opsprosset som de originale vinduer.

Overalt i bygningen er der anvendt stål og gips fra Knauf Danogips. Der er både anvendt standardløsninger, som dobbeltvægge og forsatsvægge samt specialvægge, herunder unormalt kraftige lydisolerende vægge samt sikkerhedsvægge. Alt dette grundet de ekstra store krav til lydisolering og sikkerhed.

Gips er et fantastisk materiale at arbejde med og har mange anvendelsesmuligheder. Gips revner yderst sjældent ved svingninger i temperatur og luftfugtighed og er derfor meget velegnet til lysninger, loftfriser, skørter mv. Vi har stor erfaring med anvendelse af gips- og stålkonstruktioner.

Vi har udført denne opgave som hovedentreprenør i partnering. Partneringsgruppen bestod af Svanen A/S, RUM Arkitekter A/S, Oluf Jørgensen A/S, Kirkebjerg A/S samt Torntoft & Mortensen A/S.

Denne samarbejdsform med fælles målsætning og økonomi giver en fantastisk mulighed for at opnå et godt resultat på bedste og billigste måde for alle parter.

Dette er naturligvis også vores intention i øvrige sager, og i denne sag har det været nemt, da alle parter har samme indstilling.

Vi er overbevist om at samarbejdsformen vil vinde indpas i fremtiden, da det bliver mere og mere komplekst at opfylde byggekravene. Vi har udført et større antal opgaver i partnering, og er godt rustet til fremtidige opgaver.