Pakhusene, Aarhus Ø.
Entrepriseform: Fagentreprise
Entreprisesum: 22 mio.
Kvm: 15.000
Bygherre: Kaj Ove Madsen Aarhus A/S og Domis A/S
Arkitekt: AART architects A/S
Ingeniør: MOE A/S

Pakhusene, Aarhus Ø.

Torntoft & Mortensen har udført tømrer- og snedkerarbejdet på dette 9 etagers erhvervsbyggeri samt  90 lejligheder i 10 etager.

Beliggenheden ved vandkanten ved Aarhus Ø samt en stram tidsplan, krævede grundige logistiske forberedelser. I byggeriet udførte Torntoft & Mortensen A/S tømrer- og snedkerentreprisen bestående af blandt andet facadelukning med lette facader og vinduespartier, indvendige døre, lofter og glasvægge m.v.

Pakhusene er bygget på en tanke om fællesskab og godt naboskab. Dels kan virksomheder dele en række faciliteter med hinanden og dels kan beboerne i området have glæde af faciliteter som fitness, parkering mv. På den måde bliver der mere til alle.

Pakhusene bliver et innovativt og anderledes erhvervs- og boligbyggeri - en fleksibel og anderledes ejendom, hvor fremtidige erhvervslejere kan få stor indflydelse, både hvad angår koncept, indretning og værdigrundlag.

For fysisk aktive medarbejdere vil der være baderum, sauna og fitnessfaciliteter i ejendommens kælder. Desuden bliver ejendommens 8. etage udlagt til fælles mødelokaler og en tagterrasse med udsigt over by, bugt og skov.

Byggeriet er et multifunktionelt og innovativt projekt, der bygger på fællesskabstanken. Projektet henvender sig både til de visionære virksomheder og de moderne, urbane boligkøbere som tænker ud af boxen og lægger vægt på kvalitet og active-easy-living.

Facts om Pakhusene:

  • 5 punkthuse på tilsammen 35.000 m2
  • Stort underjordisk parkeringsanlæg samt gæsteparkering i terræn
  • Området er forberedt til Letbanen
  • 1. etape på 3 punkthuse, huser 9.000 m2 erhverv og 6.000 m2 ejerlejligheder - aflevering ultimo 2016