Malterigården A/S
Entrepriseform: Storentreprise
Entreprisesum: Kr. 25 mio.
Kvm: 7500 m2
Bygherre: Malterigården A/S
Arkitekt: DAI Gruppen A/S
Ingeniør: DAI Gruppen A/S

Malterigården A/S

Da Malteriet blev bygget i 1898 var det med sine 10.000 kvadratmeter Danmarks største industribygning, der blev anvendt til produktion af malt. Disse aktiviteter sluttede i 1997 og senere gjorde en brand slem skade på den gamle industribygning.

Torntoft & Mortensen A/S har i storentreprise stået for forvandlingen fra historisk ruin til nu at omfatte 17 plejeboliger og 51 boliger ¬– heraf fire eksklusive penthouselejligheder med fantastisk udsigt over byen.

Det har været en stor udfordring at genanvende de gamle vægge og dette har stillet store krav til håndværkerne. I bunden af huset er de gamle vægge én meter tykke, men ved at bevare byggestilen er den gode arkitektur bevaret og bygningerne oser nu af sjæl og charme.

Til byggeriet er der anvendt over 25.000 m2 gipsplader og til denne opgave har vi i samarbejde med Knauf Danogips fået produceret gipsplader, stolper og skinner, der passer på de ønskede mål.

Ved anvendelse af så store mængder gips er logistikken en stor del af arbejdet, hvor et specielt ind-hejsningssystem af bukke og løftevogne er anvendt i byggeriet.

Hos Torntoft og Mortensen A/S har vi god erfaring med gipsarbejde i stort omfang, og har du spørgsmål vedrørende byggeri af denne type, er du altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.