Karréhuset og Meny, Horsens Havn
Entrepriseform: Totalentreprise
Entreprisesum: 195 mio
Kvm: 16000
Bygherre: Andelsboligforeningen Odinsgaard - Kontaktperson Kenneth Frederiksen
Arkitekt: RUM Arkitekter A/S
Ingeniør: COWI A/S
Kompleks byggelogistik

Karréhuset og Meny, Horsens Havn

Torntoft & Mortensen A/S skal i samarbejde med RUM Arkitekter og COWI stå for udførelsen af 157 boliger for Andelsboligforeningen Odinsgaard og en Meny dagligvarebutik på Havnen i Horsens.

Det første spadestik på nedrivningen af de markante Nopa-Nordic bygninger på Strandpromenaden ved Horsens Havn, blev taget først i november 2017, og selve nedrivningen af bygningerne påbegyndes primo år 2018.

Karréhuset og Meny dagligvarebutikken, der skal placeres i stueetagen under de 157 almene familieboliger, er første etape af den store lokalplan for udviklingen af Jernlageret ned mod vandet og Nopa Nordic-grunden.

Byggeriet bliver fem-syv etager højt og rummer 2-, 3- og 4-værelseslejligheder, fordelt i karrébebyggelsen, der etableres gode parkeringsforhold samt depotrum til samtlige boliger.

Torntoft & Mortensen har fået rigtig god erfaring med kompleks byggelogistik, der har krævet ekstra god planlægning i forhold til byggepladsens begrænsede forhold, både i forhold til planlægning af levering af materialer samt styring af underentreprenørenes tidsplaner.

Den store lokalplan for udviklingen af Horsens Havn omfatter ialt små 80.000 kvm bebyggelse med omkring 300 nye boliger, dagligvarebutik, caféliv, erhverv - og første etape af en omtrent 30 meter bred kanal der skærer sig igennem området.