Karréhuset / Annexhuset på Havnen
Entrepriseform: Totalentreprise
Entreprisesum: 195 mio / 44 mio.
Kvm: 16000 + 3800 m2
Bygherre: Andelsboligforeningen Odinsgaard og Annex Ejendomme A/S
Arkitekt: RUM A/S
Ingeniør: COWI A/S

Karréhuset / Annexhuset på Havnen

Torntoft & Mortensen A/S har som totalentreprenør stået for udførelsen Karréhuset/Meny og Annexhuset på Horsens Havn.

Karréhuset omfatter 157 almene familieboliger for Andelsboligforeningen Odinsgaard på 5-7 etager og rummer 2-, 3- og 4-værelseslejligheder. Der er gode parkeringsforhold samt depotrum til samtlige boliger. Meny dagligvarebutikken, er placeret i stueetagen af bygning.

Alle lejligheder har store altaner, hvorfra de fleste beboere har udsigt over livet på havnen. Desuden giver, de grønne udenomsarealer med semiprivate gårdrum, den korte afstand til både by og havnestrandpromenade, beboerne et multifunktionelt uderum.

Bygningen er opført som lavenergibyggeri, energiklasse 2020 - herunder god klimaskærm med meget isolering, 3-lags energivinduer og energi effektivt ventitaltionsanlæg. Endvidere er enkelte tagarealer udført med grønt tag.

Byggeriet er opført som råhus af betonelementer incl isolering og med påmurede facader, samt færdigproducerede sandwichelementer og bagvægselementer med efterfølgende skalmuring på stedet.

Annexhuset, som er en integreret del af Karréhuset, omfatter opførelsen af 44 ungdomsboliger fordelt på 4 etager med tilhørende parkeringskælder for privat bygherre.

Bebyggelsen består af 7 lejlighedstyper på mellem 52 og 80 m2. Der er etableret 19 p-pladser i parkeringskælderen og depotrum til samtlige lejligheder

Bygningen er designet i henhold til BR18 . Solceller på tag, lavenergivinduer, energi effektive ventilationsanlæg.

Kontaktperson: Kenneth Frederiksen, kf@odinsgaard.dk