Karréhuset / Annexhuset på Havnen
Entrepriseform: Totalentreprise
Entreprisesum: 195 mio / 44 mio.
Kvm: 16000 + 3800 m2
Bygherre: Andelsboligforeningen Odinsgaard og Annex Ejendomme A/S
Arkitekt: RUM A/S
Ingeniør: COWI A/S

Karréhuset / Annexhuset på Havnen

Torntoft & Mortensen A/S har som totalentreprenør stået for udførelsen Karréhuset/Meny og Annexhuset på Horsens Havn.

Karréhuset omfatter 157 familieboliger for Andelsboligforeningen Odinsgaard på 5-7 etager og rummer 2-, 3- og 4-værelseslejligheder, fordelt i karrébebyggelsen med gode parkeringsforhold samt depotrum til samtlige boliger. Meny dagligvarebutikken, er placeret i stueetagen under de 157 almene familieboliger.

Alle lejligheder har store altaner, hvorfra de fleste beboere har udsigt over livet på havnen. Desuden giver, de grønne udenomsarealer med semiprivate gårdrum, den korte afstand til både by og havnestrandpromenade, beboerne et multifunktionelt uderum.

Bygningen er designet som lavenergibyggeri som energiklasse 2020 - herunder god klimaskærm med meget isolering, 3-lags energivinduer og energi effektivt ventitaltionsanlæg. Endvidere er enkelte tagarealer udført med grønt tag.

Annexhuset, som er en integreret del af Karréhuset, omfatter opførelsen af 44 ungdomsboliger fordelt på 4 etager med tilhørende parkeringskælder for privat bygherre.

Bebyggelsen består af 7 lejlighedstyper på mellem 52 og 80 m2. Der er etableret 19 p-pladser i parkeringskælderen, hvor der også er depotrum til samtlige lejligheder

Bygningen er designet i henhold til BR18 . Solceller på tag, lavenergivinduer, energi effektive ventilationsanlæg.

Udviklingen af Horsens Havn omfatter ialt små 80.000 kvm bebyggelse med omkring 300 nye boliger, dagligvarebutik, caféliv, erhverv og en omtrent 30 meter bred kanal der skærer sig igennem området.