Havnehusene, Horsens
Entrepriseform: Totalentreprise
Entreprisesum: 145 mio. kr.
Kvm: 10.000m2
Bygherre: Heimstaden
Arkitekt: RUM A/S
Ingeniør: Cowi A/S

Havnehusene, Horsens

Havnehusene er smukt beliggende i 1. række ved Horsens Nordhavn med 94 lejligheder samt underjordisk p-kælder på 3.300 m2.

Havnehusene består af to bygningskroppe med en kendetegnende terrasseopbygning, der stiger fra tre til otte etager. Dette skaber fantastiske grønne taghaver i alle syd/vest vendte gavle. Herudover er der store påhængte altaner til alle lejligheder, hvorved de by- og havnenære udearealer kan nydes i fulde drag.

Bygningerne er funderet på pæle og placeret på en underjordisk insitustøbt p-kælder. Husene er hævet på en plint, således der skabes intime og private områder omkring husene. Samtidig er der et betagende nærvær til havnepromenaden og opholdsarealerne langs kanalen og havnebassinet.

Havnehusene er en del af Jernlageret, som er et ambitiøst byudviklilngsprojekt, som Torntoft & Mortensen A/S står bag. I alt opføres der på Jernlageret ca. 650 boliger fordelt på flere byggefelter. Herudover en Meny dagligvareforretning, adskillige p-kældre, nye veje, kanaler, broer mv.

Havnehusene er udviklet og solgt i samarbejde med RHB Development og Heimstaden.