Bevægelsesinstitution og Multihal
Entrepriseform: Totalentreprise
Entreprisesum: 40,2 mio.
Kvm: 2130
Bygherre: Horsens Kommune
Arkitekt: GPP Arkitekter A/S
Ingeniør: Spangenberg & Madsen A/S & Sweco

Bevægelsesinstitution og Multihal

Torntoft & Mortensen A/S opføres som totalentreprenør ny Bevægelsesinstitution og multihal for Horsens Kommune

Institutionen rummer faciliteter og grupperum til i alt 120 børn fordelt på 2 teams, fællesrum, pædagogisk køkken, modtagerkøkken og personalefaciliteter.

Bevægelsesdelen rummer en stor opdelelig Multihal, Motorikhal og bevægelsesrum, samt omklædningsfaciliteter m.v., og skal bl.a. bruges af nærliggende uddannelsesinstitutioner.

På udvalgte tagflader etableres sydvendte tagterrasser og orangeri.

På denne sag har vi besluttet, på eget initiativ, at køre et pilotprojekt omkring den bæredygtige byggeplads, med fokus på tre hovedelementer: Energi-forbrug, affaldssortering og materialespild.

Byggeriet er tænkt i et enkelt og bæredygtigt materialevalg; de gule Flensborgsten er genbrugsmateriale fra fængslet i Horsens, rødbrune skærmtegl samt træbeklædning i varierende listestørrelser

Facademotivet er varieret, inviterende og legende og søger at imødekomme børn i øjenhøjde. Store vinduespartier giver forbipasserende et glimt af aktiviteter indenfor, og sikrer tæt kontakt til det omkringliggende område.

Bygningens interiør er et spændende sammenspil mellem forskellige overflader, der gør bygningen oplevelsesrig og sanselig. Materialepaletten rummer bl.a. rå beton, cementspånplader, vinduer + døre mv. i træ og gulve i varme, støvede farver - alle sammen elementer, der  medvirker til at skabe en effektfuld spænding mellem det rå og det forfinede