Skanderborg Fælled
Entrepriseform: Fagentreprise
Entreprisesum: 19 mio. kr.
Kvm: 18.000
Bygherre: Skanderborg Kommune
Arkitekt: Schmidt Hammer Lassen Architects A/S
Ingeniør: Bascon A/S

Skanderborg Fælled

Fælleden er et unikt byggeri i Danmark, hvor huset under ét tag samler rådhus, politistation og multiarena.

Bygningen der er bygget efter 2020-energistandarden, er den første offentlige bygning - og den anden i det hele taget - med den højeste opnåelige certificering - Platin - i den anerkendte DGNB-standard for bæredygtighed. Bygningen scorer højt på samtlige parametre og får bl.a. topkarakter i kategorien "kvalitet for pengene".

Torntoft & Mortensen har udført tømrer- og snedkerentreprisen, i et yderst godt og konstruktivt samarbejde med øvrige fag samt totalentreprenøren KPC Herning A/S. Anlægget fremstår som en samling af flere bygninger, opdelt i 4 zoner: ankomst, mødecenter, idrætsfaciliteter og administrationscenter til 700 arbejdspladser. Alle funktioner sammenbindes af ankomstområdet, som strækker sig tværs gennem anlægget. Fra ankomstområdet er der direkte kig til både byrådssal og idrætshal, hvilket skal give en oplevelse af en bygning, som er uformel og i øjenhøjde med borgeren.

Skanderborg Fælled er et sted, hvor bygningens funktioner er åbne og tilgængelige, og hvor det store potentiale i det omkringliggende landskab udnyttes optimalt, bl.a. kan dobbelthallen åbnes op, så der kan holdes events, som foregår både inde og ude. Idrætsfaciliteterne består af dobbelthal, som kan inddeles i 2 håndboldbaner med plads til omkring 1.700 siddende tilskurere.

I bygningsdesignet arbejdes der med flere bæredygtige tiltag som optimalt udnyttes af dagslys, naturlig ventilation og en effektiv klimaskærm. Grønne planter benyttes på udvalgte facader som solafskærmning, mens indendørs plantevægge øger biodiversiteten og bidrager til et godt indeklima i bygningen.

Kontaktperson, KPC: Per Falstie, pfa@kpc.dk, tlf.: 2946 5160